Wednesday, May 20, 2009

ကြန္ပ်ဴတာအသံုးျပဳသူေတြအတြက္

ကဲကၽႊန္ေတာ္လည္းနည္းပညာအေႀကာင္းေတြႀကီးဘဲေဖၚျပေနတာမ်ားျပီေနာက္
ကၽႊန္ေတာ္တို ့ကြန္ပ်ဴတာအသံုးျပဳတဲ့သူေတြကလည္းသိတဲ့အတိုင္းဘဲ
မနက္ညဂရုမစိုက္ႀကတာမ်ားတယ္
ဒါေႀကာင့္သတိေပးတဲ့အေနနဲ ့ေကာသတိထားေစခ်င္တဲ့အတြက္ပါ
သြားရင္းလာရင္းနဲ ့ေတာ္ေတာ္ေကာင္းမြန္တဲ့က်န္းမာေရးပို ့စ္ေလးကိုဖတ္မိပါတယ္
ေရးသားတဲ့ဆိုဒ္ပိုင္ရွင္ကေတာ့ မေရႊျပည္သူပါ


ထမင္းစားၿပီးရင္...

ေဆးလိပ္မေသာက္ပါနဲ႔ ~

ကၽြမ္းက်င္သူေတြရဲ႕ ေလ့လာေတြ႕ရွိခ်က္အရ စားၿပီးတဲ့အခ်ိန္ ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္းဟာ
ေဆးလိပ္အလိပ္(၁၀)ေလာက္ ေသာက္ျခင္းနဲ႔ ညီမွ်ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကင္ဆာျဖစ္ဖို႔
ရာခိုင္ႏႈန္းလည္း အမ်ားႀကီး ပိုမ်ားပါတယ္။ (ေဆးလိပ္ကို အလြန္႔အလြန္ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကေသာ
သူငယ္ခ်င္းမ်ား အစ္ကိုမ်ား ေမာင္ေလးမ်ားကို ေစာင္းေျပာျခင္း လံုး၀မဟုတ္ပါ။
တည့္တည့္ေျပာတာ ျဖစ္ပါတယ္။



အသီးအႏွံေတြကို ခ်က္ခ်င္းမစားပါနဲ ့

စားၿပီးၿပီးခ်င္း အသီးအႏွံေတြ စားေသာက္ျခင္းက အစာအိမ္ကို ေလပြေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အသီးအႏွံေတြကို ထမင္းစားၿပီး ၁နာရီ

၂နာရီၾကာမွျဖစ္ျဖစ္ ဒါမွမဟုတ္ ထမင္းမစားခင္ ၁နာရီေလာက္ကပဲျဖစ္ျဖစ္သာ စားပါ။

လက္ဖက္ရည္ မေသာက္ပါနဲ႔

ဘာေၾကာင့္လည္းဆိုေတာ့ လက္ဖက္ရြက္ေတြမွာ အက္ဆစ္ပါ၀င္မႈ
ပမာဏ ျမင့္မားလို႔ပါ။ အဲဒါေတြက ကိုယ္စားလိုက္တဲ့ အစားအစာထဲက ပရိုတိန္းေတြကို
ပိုမာေက်ာလာေစၿပီး အစာကို ေျခဖ်က္ရခက္ေစလို႔ပါ။


ခါးပတ္ႀကိဳးကို မေလ်ာ့ပါနဲ႔

စားၿပီးတဲ့အခ်ိန္မွာ ခါးပတ္ႀကိဳးေလ်ာ့လိုက္ျခင္းက အူေတြကို လိမ္ေခါက္ၿပီး ပိတ္ဆို႔ေစပါတယ္။


ေရမခ်ိဳးပါနဲ႔

စားၿပီးခ်ိန္ ေရခ်ိဳးျခင္းက လက္ေတြ ေျခေထာက္ေတြနဲ႔ ကိုယ္ခႏၶာဆီကို
ေသြးပိုၿပီးစီးဆင္းေစလို႔ အစာအိမ္ဆီ စီးဆင္းတဲ့ေသြးပမာဏ ေလ်ာ့နည္းသြားတတ္ပါတယ္။
အဲဒါဟာ အစာအိမ္ထဲက အစာေျခစနစ္ကို အားေလ်ာ့ေစပါတယ္။

လမ္းေလွ်ာက္မထြက္ပါနဲ႔

လူေတြေျပာေလ့ရွိတာက အစာစားၿပီးခ်ိန္ လမ္းေလွ်ာက္ထြက္ရင္ အသက္ ၉၉ ႏွစ္အထိ
ေနႏိုင္လိမ့္မယ္တဲ့။ တကယ္က မမွန္ပါဘူး။ လမ္းေလွ်ာက္ျခင္းေၾကာင့္ အစာေျခစနစ္ဟာ
ကုိယ္စားထားတဲ့ အစားအစာေတြကေန အာဟာရကို စုပ္ယူႏိုင္စြမ္းမရွိေတာ့လို႔ပါ။



မအိပ္ပါနဲ႔

ကိုယ္စားထားတဲ့ အစားအစာေတြကို ေသခ်ာအစာေျခႏိုင္ေတာ့မွာ မဟုတ္လို႔ပါ။
အဲဒီကေန အစာအိမ္ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္သလို အူထဲကိုလည္း ေရာဂါပိုးေတြ ၀င္ႏိုင္လို႔ပါ။



ကဲလာလည္သူမိတ္ေဆြတို ့သတိျပဳမိနိဳင္ႀကပါေစဗ်ာ။

Seja o primeiro a comentar

ကိုျမတ္ © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO